štvrtok, 10. decembra 2015

the Menu




Tento rok v rámci prichádzajúcich Vianoc pripravujem slušné množstvo vianočných článkov a príspevkov kade tade. Nuž som si našla čas aj na prípravu menu. Zadanie od klienta som si preložila takto: "Vymyslieť, navariť a nafotiť plus otextovať trochu slávnostné menu pre Mattoni. Musí tam byť polievka, ryba a dezert a musí byť vidieť etiketa Mattoni."
Všetky recepty, ktoré som vybrala, sú založené na čerstvých a kvalitných potravinách. Použila som teda jeden domáci recept na Kapustovú polievku (nie je to štandartná Kapustnica), Morského vlka som pripravila na soli, čo je super rýchly, jednoduchý a najchutnejší spôsob. Recept na horúcu čokoládu mi požičali dievčatá z littlecookingdiary (recept nájdete tu), pretože vychutnať si kvalitnú horúcu čokoládu s kopou šlahačky, je jednoducho zimný sen. Pre pravé kryštálové poháre a starý príbor, som si zbehla k mame.
S prípravou polievky a ryby mi veľmi pomohol workoholik, za čo mu naozaj ďakujem. Inak by som sama v kuchyni zúfalo a splašene lietala medzi žehlením obrusu, nastavovaním foťáku, naberaním polievky a kontrolovaním Mattoni etikety.
Klient bol spokojný a čo myslíte vy? Ak vám to chutí už len z fotiek, nech sa páči, pochutnajte si.
Tu sú recepty:



Kapustová polievka s drobcami 

pre 2 osoby:

400ml kapustovej vody
hrsť kyslej kapusty
hrsť sušených alebo čerstvých hríbov 
drobce 
masť
mletá červená paprika 


Do hrnca pridám kapustovú vodu s kyslou kapustou a s hríbami. Ak mám kapustovú vodu príliš kyslú, zriedim ju vodou alebo vývarom, podľa chuti. Polievku varím približne 20 minút na jemnom ohni. Medzitým uvarím drobce. Potom si pripravím zásmažku: do horúcej masti pridám mletú papriku, zamiešam, dávam pozor, aby mi nezhorela a rýchlo primiešam do polievky. Nechám ešte pár minút povariť. Servírujem spolu s drobcami. 




Morský vlk pečený v soli 

pre 2 osoby: 

2 menšie čerstvé Morské vlky alebo jeden väčší
1 kg hrubozrnnej morskej soli
1kg morskej soli 
2 jemne vyšlahané bielky
panenský olivový olej 
čerstvé mleté korenie
chlebík alebo ciabatta

Vypytvané ryby dôkladne umyjem a osuším papierovou utierkou. Na solnú krustu ušlahám z bielkov nie príliš tuhý sneh a promiešam ho s morskou solou. Rúru predohrejem  na 180°C.  Na plech rozpestriem papier na pečenie a menšiu časť solnej zmesi rozprestriem na papier a navrch položím rybu. Nakoniec rybu celú zakryjem v solnej zmesi, vložím do rúry a pečiem asi 15 - 20 minút. Z upečenej ryby odstránim solnú krustu, rybu vykostím a presuniem na tanier. Na záver jemne pokvapkám extra panenským olivovým olejom a dochutím trochou čerstvého mletého čierneho korenia. K lahodnej upečenej rybe rada zahrazujem už len jemne opečený chlebík.

jedna fotka je aj na instagrame

na fotke s čokoládou sú použité riady: pohár Ikea, porcelánová tácka H&M Home, kryštálový pohár rodinné dedičstvo, prestieranie a obrus Ikea
na fotke s polievkou je tanier Ikea, lyžica rodinné dedičstvo
na fotke s rybou sú keramický podnos, kryštálový pohár a príbor rodinné dedičstvo, tanier z burzy

fotky ja na FujiFilm X-T1



6 komentárov:

  1. Hej, vyzerá to neskutečně dobře! Skvělé fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. téééééda..., už dávno tu nebol recept!!
    a ja som myslela, že drobce sa volajú deti v škôlke...:))
    enrú a dlllhá slina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ups, no co ja viem .. my to volame drobce :)

      Odstrániť

Napíšte komentár/Write your comment, thank you :)